Artrose klachten

Artrose klachten, klachten aan het kraakbeen in uw gewrichten, komen vaker voor op latere leeftijd. Ook bij jongeren is het mogelijk dat er artrose klachten ontstaat. Vaak hebben deze klachten te maken met een trauma of zware belasting.

Artrose klachten uiten zich in stijfheid, zeurende pijn in en rondom het gewricht. In sommige gevallen ontstaat er een ontsteking waardoor het gewricht warm wordt. Bij artrose gaat de kwaliteit van het kraakbeen achteruit. Door de vermindering van de kwaliteit van het kraakbeen kan het kraakbeen, de belasting in het dagelijks leven niet meer aan waardoor er pijnklachten ontstaan.

Artrose klachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Omdat het kraakbeen niet doorbloed is, moeten de bouw en voedingstoffen hiervoor worden aangevoerd door het gewricht vloeistof synovia. Door te weinig beweging kan het voorkomen dat het kraakbeen niet voldoende voedingsstoffen tot zijn beschikking heeft. Hierdoor kan het kraakbeen ook niet herstellen en ontstaat er verslechtering van de kwaliteit van het kraakbeen. Dit is een van de oorzaken van artrose klachten.

Artrose klachten hoeven niet in alle gevallen voor pijn en stijfheid te zorgen. Daarom is het van belang uit te zoeken waardoor uw pijnklachten worden geprikkeld om zo een optimaal revalidatieprogramma te kunnen starten.

Artrose klachten kunnen in alle gewrichten ontstaan. Enkele veel voorkomende voorbeelden hiervan zijn:

  • Knie
  • Heup
  • Wervelkolom
  • Duim
  • Enkel

Afspraak maken voor osteopathie in Deventer?Direct afspraak maken